Categorieën

Mookaiet ruw

MOA300

Ruwe Mookaiet

Afmetingen 211x191x122 mm.

Gewicht 3331 gr.

Vindplaats Kennedy Ranges Gascoyne Australië

Kenmerken Mookaiet

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 6-7

Dichtheid: 2,6

Kristalstelsel: trigonaal

Alle producten zijn ook te koop in de winkel in Gouda. Hier vindt u tevens een groter aanbod.

€ 149,00

Meer informatie

Werking Mookaiet

Mookaiet is een aardende en beschermende variëteit Jaspis. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie.

De Mookaiet is een steen van hoop en vernieuwing voor mensen die emotioneel vast zitten en verhard zijn door het leven. Hij leert je voor jezelf op te komen en maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Ook geeft hij zelfvertrouwen. Mookaïet lost ook karmische blokkades op, zoals verlies en liefdesverdriet en geeft weer eigenliefde en inzicht om opnieuw te beginnen.

Mookaiet is een fysiek stabiliserende steen die het immuunstelsel versterkt, wonden geneest en het bloed zuivert. Hij onstpant maag en darmen en zorgt voor een beter verteringsproces, zuivert de lever en de nieren. Mookaiet kan gebruikt worden om de effecten van ouderdom tegen te gaan.

Absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.

Verzorging Mookaiet 

Mookaiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra en sterrenbeeld Mookaiet

Chakra: eerste, tweede en derde chakra. Sterrenbeeld: ram, maagd, kreeft en schorpioen.

De Aboriginals

De Aboriginals leefden gewoonlijk in groepen van ongeveer veertig man die alleen tijdens bepaalde belangrijke ceremonies in het jaar bijeenkwamen. Onder andere tijdens deze ceremonies werd kennis overgebracht van vader op zoon en van moeder op dochter. Overdracht gebeurde zonder schrift, maar mondeling, via dans, of via rotstekeningen. Via de liederen legden de Aboriginals uit wanneer de regentijd zou beginnen en waar voedsel en water te vinden was in droge gebieden. Deze mythologische liederen vonden volgens de Aboriginals hun oorsprong in de Droomtijd.

De oorsprong van de naam Mookaiet komt van de Mooka Creek, in de taal van de Aboriginals betekent het woord Mooka stromend water.

Mookaiet wordt door de Australische Aboriginals gebruikt als helende steen en bij het nemen van beslissingen.  

Aboriginals gebruiken al duizenden jaren Mookaiet voor talismannen en beschermende amuletten.

De droomwereld van de Aboriginals

Behalve over overlevingsstrategieën vertelden deze verhalen ook over de schepping van de aarde. Deze aarde zou in een mythische tijd zijn gecreëerd door hogere wezens. Later veranderden deze wezens in sterren, krabben, vissen, andere dieren, of rotspartijen. Een belangrijk mythisch figuur in de verhalen van de Djabugay (een aparte Aboriginalgroep) veranderde volgens de verhalen bijvoorbeeld in een berg. Wie op een bepaalde plek in het Barron Gorge National Park kijkt kan nog steeds een lijn tekenen langs een bergengroep en een persoon daarin ontdekken.

De komst overzee

Sporen in het landschap waren zeer belangrijk binnen de Aboriginalmythologie. Zij beschreven immers de reizen van de belangrijkste oeroude wezens. De reizen die deze wezens maakten komen ook overeen met de reizen die de Aboriginals waarschijnlijk zelf maakten. In de noordelijkste streken, zoals Arnhemland of Cape York komen sporen zelfs van overzee. Het mythische wezen Barnumbirr, waarover de Yolngustam vertelde, kwam volgens die verhalen van het eiland Baralku, dat ergens in het oosten moet hebben gelegen. Barnumbirr leidde de eerste mensen naar Australië.